Vespa rijden

Mogen kinderen meerijden?

Ook kinderen kunnen als passagier meerijden. Passagiers moeten steeds achter de bestuurder plaats nemen, niet ervoor. Het is aangewezen dat je kind goed zelfstandig kan zitten en zich vasthouden. Indien nodig, kunnen we ook zorgen voor een kinderzitje voor kinderen vanaf 3 tot 8 jaar. Deze dienen voorafgaande gereserveerd te worden aan € 10,00 per stuk.

Ben ik verplicht om aangepaste of beschermende kledij te dragen?

Voor het besturen van een 50cc Vespa is er geen wettelijke verplichting voor beschermkledij. Wij raden een warm en of winddichte vest en sportieve kledij aan. Een regenjas als reserve in ons klimaat is aan te raden om als reserve mee te nemen. Bij zonnige dagen is het verstandig om zonnecrème te voorzien. Tijdens het rijden voelt u immers niet dat u verbrandt. Voorzie ook een goede zonnebril. Draag gemakkelijke, sportieve schoenen. Slippers, teenslippers of hoge hakken zijn onveilig om met de Vespa te rijden en daardoor ook af te raden.

Moet er achteraf getankt worden?

Neen, de Vespa is bij vertrek altijd volledig volgetankt. Het verbruik van je vesparit zit in de prijs inbegrepen tot 1 volle tank. Indien er langer gereden wordt dan de tank toelaat dient men zelf bij te tanken.

Moet ik zelf een helm meenemen?

Neen, we hebben alle maten van helmen in voorraad, van XS tot XL. Het gebruik van de helm zit in de huurprijs. Voor kinderen zijn er kinderhelmen voorzien. Uiteraard mag u ook uw eigen helm meebrengen, zolang deze gekeurd is, conform de Europese normen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om met een 50cc Vespa te rijden?

Om onze voertuigen te mogen besturen dient u in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs B of een brommer rijbewijs en ouder dan 20 jaar. (Personen tussen 20 jaar en 23 jaar dienen vergezeld te worden van hun ouders)

Afwijkingen, zoals een voorlopig rijbewijs, enzovoort, wordt door de verzekering niet toegestaan.

Ik heb nog nooit met de vespa gereden. Is dit een probleem?

Helemaal niet!
Wij geven een persoonlijke en degelijke technische uitleg vooraleer u vertrekt, waardoor u zich veilig en comfortabel voelt!
Bovendien geven we u heel wat tips en tricks mee voor onderweg en we laten u eerst een proefritje maken.
Onze Vespa’s zijn volautomatisch, dus schakelen is niet nodig. Enkel gas geven, evenwicht houden en natuurlijk… op tijd stoppen!
Het is, voor uw eerste keer, verstandig om niemand achterop te nemen.

De ervaring leert ons dat 80% van al onze klanten geen of weinig ervaring hebben en telkens komen ze met groot enthousiasme terug!

De eerste paar kilometers verlopen wat trager, naarmate de route vordert gaat het steeds beter.

Verhuur en reservatie

Kan ik op een andere locatie vertrekken?

De standaard vertreklocatie is gelegen in de Herisstraat 20 te Peer. Een andere vertreklocatie wordt afgeraden door praktische redenen. Maar in samenspraak kan er voorzien worden dat je op een andere locatie kan vertrekken. Denkende aan een B&B of vakantiehuis in de nabije omgeving. Hiervoor wordt er een meerprijs aangerekend. Meer info hieromtrent kan je verkrijgen via info@viavespa.be.

Kan ik iemand een vespa-rit cadeau geven?

Een cadeaubon voor een Vesparit is een origineel geschenk voor iedereen om een leuke uitstap te beleven. Of laat iemand dankzij deze cadeaubon op een leuke manier kennismaken met de omgeving.

Je kan het bedrag van de cadeaubon volledig zelf bepalen. De bon is 1 jaar na uitgifte geldig.

Je kan de cadeaubon zelf komen kopen in op onze vertreklocatie, Herisstraat 18, 3990 Peer. Of we sturen hem graag naar je op. Wil je een cadeaubon bestellen? Dit kan op het nummer +32 (0)479/57.50.16 of via mail naar info@viavespa.be. Neem gerust contact met ons op voor eventuele speciale arrangementen als cadeaubon.

Moet ik op voorhand reserveren?

Op voorhand reserveren is steeds noodzakelijk. De verhuurlocatie is immers niet altijd geopend. Je kan per telefoon reserveren op het nummer +32 (0)479/57.50.16, per e-mail naar info@viavespa.be of door het reservatieformulier in te vullen.

Last-minute reservaties dienen steeds per telefoon te gebeuren.

Kan je parkeren aan de vertreklocatie?

Op de vertreklocatie is er parkeergelegenheid voorzien. Hier kan je auto veilig staan tijdens je vesparit.

Ik wil mijn reservatie annuleren. Kan dit?

Annulaties of wijzigingen in het programma of de vertrekdatum vesparit kunnen voor eender welke reden tot 7 dagen voor het voorziene vertrek. Indien wijzigingen worden aangegeven door de huurder tijdens de periode minder dan 7 dagen voor vertrek blijft de afrekening zoals voorzien alsook voor het voorziene aantal voertuigen bij aanvang van de reservatie.

Welke vespa's kan ik huren?

Wij verhuren 50cc vespa’s automatisch aangedreven en zeer gemakkelijk om mee te rijden. Hierbij heb je de keuze tussen de Vespa Primavera Touring of de Vespa Elettrica. Voor vertrekt wordt er een duidelijke persoonlijke uitleg gegeven om veilig de vespa te kunnen besturen.

Onderweg

Wat als ik onderweg problemen krijg met de vespa?

Indien er tijdens je tocht een technisch probleem voordoet, zorgen we voor een oplossing. Indien mogelijk voorzien we je van een andere Vespa. Ook voor andere problemen kan je ons steeds contacteren. Bij vertrek ontvang je het telefoonnummer dat je kan bellen in geval van problemen.

Mag ik mijn eigen picknick/maaltijd meenemen?

Dat mag! U bent vrij om te beslissen hoe u de route wil beleven.

Op iedere Vespa  is er bagagedrager. Voor een meerprijs van € 10,00 kan je een mand meenemen om alles in te stockeren. Een rugzak is tevens ook altijd handig.

Wanneer u onderweg ergens gaat picknicken, verzoeken wij u om rekening te houden met de natuur: zoek een locatie waar het toegestaan is en laat geen vuilnis achter.

Hoe vind ik mijn weg tijdens het rijden?

Je hoeft onderweg geen kaart te lezen of borden te volgen. Je kan een uitgestippelde route instellen op je eigen smartphone. Deze route leidt je dan volledig van begin tot einde. Uiteraard kan je ook zelf een bestemming kiezen of vrij cruisen zonder route.
Bij iedere vespa is er een usb-aansluiting voorzien om tijdens je rit niet zonder stroom te vallen voor je smartphone.

Betaling en verzekering

Kan ik betalen per overschrijving na ontvangst van een factuur?

Dat kan enkel voor bedrijven. U zal eerst een voorschotfactuur ontvangen. Zodra het voorschot is voldaan, geldt dit als definitieve reservatie. Het restbedrag dient binnen 30 dagen betaald te worden na ontvangst van de eindfactuur.

Kan ik een factuur vragen?

Als onderneming, inrichting of vzw kunt u een factuur krijgen. U dient hiervoor de juiste facturatiegegevens in te vullen bij het maken van uw reservatie.

Ben ik verzekerd met mijn voertuig?

Ja, een (verplichte!) Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering aan derden is inbegrepen in de prijs. Meer info kan je terugvinden in de algemene voorwaarden. Voor het gehuurde toestel betaal je oftewel een waarborg of een VES (zie andere FAQ).

Verzekering voor eigen schade (eigen materieel of lichamelijk) en diefstal is niet inbegrepen.

Hoeveel waarborg dient er voorzien te worden?

ViaVespa vraagt om per gehuurd toestel een keuze te maken uit volgende opties:

OPTIE 1: Waarborg: Per Vespa wordt er € 300,00 waarborg geteld. Dit met een maximum van € 1500,00 per groep. Deze kan voorafgaand (via overschrijving) of ter plaatse (contant of via overschrijving) voor vertrek voldaan worden.

De huurder is verantwoordelijk voor het volledige schadebedrag van de reparatie. De waarborg van het gehuurde toestel dekt de eerste € 300,00 van de reparatiekost in geval van eigen schade. Dit is niet het geval bij verdwijning / diefstal of totaal verlies van het gehuurde goed! In dit geval blijft de huurder in alle gevallen verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten en/of schade en behoudt de verhuurder het recht om de aankoopwaarde volledig aan te rekenen aan de huurder.
Bij het schadevrij inleveren wordt de waarborg integraal terug overgemaakt aan de huurder binnen de 3 werkdagen.

OPTIE 2: VES: Per Vespa wordt er € 15,00 aangerekend voor Verzekering Eigen Schade.

De huurder verzekert zich tegen eigen schade en betaalt per voertuig €15,00 bovenop de huurprijs van het gehuurde toestel. Hierbij worden de kosten van mogelijk eigen schade aan het toestel (tot € 300, 00 per toestel) gedragen door ViaVespa. Deze verzekering dekt verdwijning / diefstal of totaal verlies van het gehuurde goed niet! In dit geval blijft de huurder in alle gevallen verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten en/of schade en behoudt de verhuurder het recht om de aankoopwaarde volledig aan te rekenen aan de huurder.

Deze dient ter plaatse (contant) voor vertrek voldaan worden.

OPTIE 3: VES+: Per Vespa wordt er € 25,00 aangerekend voor Verzekering Eigen Schade.

De huurder verzekert zich tegen eigen schade en betaalt per voertuig €25,00 bovenop de huurprijs van het gehuurde toestel. Hierbij worden de kosten van mogelijk eigen schade aan het toestel (tot € 500, 00 per toestel) gedragen door ViaVespa. Deze verzekering dekt verdwijning / diefstal of totaal verlies van het gehuurde goed niet! In dit geval blijft de huurder in alle gevallen verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten en/of schade en behoudt de verhuurder het recht om de aankoopwaarde volledig aan te rekenen aan de huurder.

Deze dient ter plaatse (contant) voor vertrek voldaan worden.

Bedragen reserveren op een creditcard is niet mogelijk.

Indien er schade wordt vastgesteld, zal er een raming gemaakt worden van de kosten. Voor de herstellingskosten (materiaal en werkuren) van veel voorkomende schadeproblemen (herstelling spiegel, handvaten, …) is er ter plaatsen een prijslijst aanwezig. Complexere herstellingen zullen via een offerte extern worden opgemaakt. Deze wordt door de verhuurder aangesteld.

Hoe kan ik betalen?

Je kan je reservatiebetaling voorafgaand per overschrijving betalen. De waarborg kan je ook vooraf betalen of op de dag van de huur contant of via Payconiq.

VES of VES+ dient ter plaatsen cash voldaan te worden.

Kan ik mijn reservatie verplaatsen naar een andere datum bij slecht weer?

ViaVespa voorziet een goed-weer-garantie, wanneer de weersomstandigheden té ongunstig (+ 65% neerslag) zijn om de route te ondernemen, kan er via mail kosteloos geannuleerd worden tot uiterlijk 18u00 op de dag voorafgaand aan de reservatiedatum. Bij reservaties met een maaltijd kan dit tot 3 dagen voor de reservatiedatum. De reservatie blijft 12 maanden geldig.

Moet ik een voorschot betalen?

Bij de reservatie vragen we om het huurbedrag over te maken ter bevestiging van de reservatie. Indien je het huurbedrag cash wil betalen, vragen we om een minimumbedrag over te maken zodat de reservatie alsnog kan vastgezet worden.

Goed-weer garantie

ViaVespa voorziet een goed-weer-garantie. Waneer de weersomstandigheden té ongunstig (+65% neerslag) zijn om de route te ondernemen, kan er via e-mail kosteloos geannuleerd worden tot uiterlijk 18u00 op de dag voorafgaand aan de reservatiedatum.