ViaVespa vraagt om per gehuurd toestel een keuze te maken uit volgende opties:

OPTIE 1: Waarborg: Per Vespa wordt er € 300,00 waarborg geteld. Dit met een maximum van € 1500,00 per groep. Deze kan voorafgaand (via overschrijving) of ter plaatse (contant of via overschrijving) voor vertrek voldaan worden.

De huurder is verantwoordelijk voor het volledige schadebedrag van de reparatie. De waarborg van het gehuurde toestel dekt de eerste € 300,00 van de reparatiekost in geval van eigen schade. Dit is niet het geval bij verdwijning / diefstal of totaal verlies van het gehuurde goed! In dit geval blijft de huurder in alle gevallen verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten en/of schade en behoudt de verhuurder het recht om de aankoopwaarde volledig aan te rekenen aan de huurder.
Bij het schadevrij inleveren wordt de waarborg integraal terug overgemaakt aan de huurder binnen de 3 werkdagen.

OPTIE 2: VES: Per Vespa wordt er € 15,00 aangerekend voor Verzekering Eigen Schade.

De huurder verzekert zich tegen eigen schade en betaalt per voertuig €15,00 bovenop de huurprijs van het gehuurde toestel. Hierbij worden de kosten van mogelijk eigen schade aan het toestel (tot € 300, 00 per toestel) gedragen door ViaVespa. Deze verzekering dekt verdwijning / diefstal of totaal verlies van het gehuurde goed niet! In dit geval blijft de huurder in alle gevallen verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten en/of schade en behoudt de verhuurder het recht om de aankoopwaarde volledig aan te rekenen aan de huurder.

Deze dient ter plaatse (contant) voor vertrek voldaan worden.

OPTIE 3: VES+: Per Vespa wordt er € 25,00 aangerekend voor Verzekering Eigen Schade.

De huurder verzekert zich tegen eigen schade en betaalt per voertuig €25,00 bovenop de huurprijs van het gehuurde toestel. Hierbij worden de kosten van mogelijk eigen schade aan het toestel (tot € 500, 00 per toestel) gedragen door ViaVespa. Deze verzekering dekt verdwijning / diefstal of totaal verlies van het gehuurde goed niet! In dit geval blijft de huurder in alle gevallen verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten en/of schade en behoudt de verhuurder het recht om de aankoopwaarde volledig aan te rekenen aan de huurder.

Deze dient ter plaatse (contant) voor vertrek voldaan worden.

Bedragen reserveren op een creditcard is niet mogelijk.

Indien er schade wordt vastgesteld, zal er een raming gemaakt worden van de kosten. Voor de herstellingskosten (materiaal en werkuren) van veel voorkomende schadeproblemen (herstelling spiegel, handvaten, …) is er ter plaatsen een prijslijst aanwezig. Complexere herstellingen zullen via een offerte extern worden opgemaakt. Deze wordt door de verhuurder aangesteld.

Goed-weer garantie

ViaVespa voorziet een goed-weer-garantie. Waneer de weersomstandigheden té ongunstig (+65% neerslag) zijn om de route te ondernemen, kan er via e-mail kosteloos geannuleerd worden tot uiterlijk 18u00 op de dag voorafgaand aan de reservatiedatum.